Veelgestelde vragen en antwoorden over fietsverhuur op de Veluwe

Welke soorten fietsen kan ik huren?

Bij Edwin Fietsverhuur kunt u verschillende soorten fietsen huren, waaronder elektrische bakfietsen, toerfietsen, mountainbikes, elektrische fietsen (e-bikes) en kinderfietsen. Dit stelt u in staat om de juiste fiets te kiezen die past bij uw behoeften en voorkeuren.

Kan ik vooraf online een fiets reserveren?

Ja, bij Edwin Fietsverhuur kunt u ruim voordat uw vakantie op de Veluwe begint, online een fiets reserveren. Dit is handig om ervoor te zorgen dat de gewenste fiets beschikbaar is op de door u gekozen datum en tijd. Wilt u een fiets huren voor meerdere dagen, dan betaalt u bij ons niets voor de 6e en 7e dag!

Hoe kan ik bij Edwin Fietsverhuur een fiets huren en deze laten bezorgen op de Veluwe?

Om een fiets bij Edwin Fietsverhuur te huren, gaat u naar de reserveringspagina op onze website en kiest u de fietsen die u wilt. Vervolgens kiest u de dagen waarop u de fiets wilt huren en de optie bezorgen. Op de volgende pagina kunt u het bezorgadres opgeven. Voor het bezorgen en halen op locatie vragen wij eenmalig € 15,-

U rekent af via iDeal, creditcard of een andere betalingsmogelijkheid. Op de laatste pagina kunt u bij ‘opmerkingen’ extra informatie opgeven, zoals lengtematen. U ontvangt een bevestiging per mail.

Wij bezorgen de fietsen s’ochtends tussen 9 en 11 op de eerste huurdag. De fietsen zetten wij bij uw huisje op de Veluwe of bij de receptie. Wanneer er een receptie aanwezig is en deze geopend is, geven we daar de sleutels af. De dag na de laatste huurdag komen we de fietsen weer ophalen. U kunt de fietsen op dezelfde plek zetten als waar u ze gevonden heeft. Bij aanwezigheid van een receptie graag daar de sleutels afgeven, anders in de fietsen laten. Onze elektrische fietsen zijn voorzien van track & trace.

Kan ik de fiets ook afhalen op locatie van de fietsverhuurder?

Ja, bij Edwin Fietsverhuur kunt u de gehuurde fiets afhalen op Woudweg 14 in Nijkerk. Tijdens het reserveren van de fiets op onze website, kiest u voor de optie “Afhalen”. Vervolgens rekent u af. Op de laatste pagina kunt u uw wensen opgeven, zoals uw lengte en/of de lengte van uw kinderen, zodat wij een passende fiets voor u kunnen uitzoeken. U ontvangt een bevestiging van uw reservering en op de gewenste datum kunt u de fietsen ophalen.

Hoe gaat fietsen huren op locatie in zijn werk?

U kunt van maandag t/m zaterdag vanaf 09:00 bij ons terecht, er is parkeergelegenheid. Indien u telefonisch gereserveerd heeft, kunt u contant afrekenen of pinnen (alleen met pinpas). U kunt de fietsen weer inleveren op een tijdstip na keuze op de laatste huurdag (dus ook s’avonds) of tussen 09:00 en 10:00 de volgende dag.

Kan ik ook op zondag fietsen huren?

Op zondag zijn wij gesloten. In overleg kunt u de fietsen zaterdagavond ophalen. Inleveren kan wel.

Heeft Edwin Fietsverhuur fietsroutes op de Veluwe beschikbaar?

Absoluut! Wij geven u een gratis kaartje van het Fietsnetwerk waarop een QR code staat die u kunt scannen voor de mooiste fietsroutes. U krijgt een gratis telefoonhouder bij de huurfiets zodat u makkelijk deze fietsroutes kunt volgen.

Moet ik mijn eigen fietshelm meenemen of wordt deze verstrekt bij de verhuur?

U kunt deze bij ons huren. Zelf meenemen kan natuurlijk ook!

Zijn er kinderzitjes beschikbaar bij de fietsverhuur op de Veluwe?

Ja, Edwin Fietsverhuur verhuurt kinderzitjes als extra optie. Hierdoor kunt u uw kleine kinderen veilig en comfortabel meenemen tijdens het fietsen.

Ik wil een kinderfiets huren maar weet niet wat de juiste maat is.

Vult u alstublieft in het opmerkingenveld bij het afrekenen de lengte van uw kind in en eventueel andere informatie die belangrijk is voor het kiezen van de juiste maat kinderfiets. Wij zorgen er dan voor dat uw kind een passende fiets krijgt.

Kan ik een fiets huren met een hondenkar bij Edwin Fietsverhuur?

Helaas niet. Wij hebben als fietsverhuurder geen goede ervaring met hondenkarren. U kunt echter wel een elektrische bakfiets huren waarmee u uw hond probleemloos mee kunt vervoeren. Zo kunt u toch uw trouwe vriend veilig meenemen om samen van een fietsvakantie op de Veluwe te genieten.

Moet ik een borg betalen bij het huren van een fiets?

Nee, wij vragen geen borg voor onze fietsen. Wij vertrouwen erop dat u er netjes mee omgaat, en ze weer bij ons inlevert!

Wat moet ik doen als ik een lekke band krijg?

U kunt ons tussen 09:00 en 18:00 bellen. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk helpen door uw fiets ter plekke te repareren of om te ruilen. Op zondag en buiten openingstijden vragen wij u om zelf een geschikte oplossing te vinden. Als u daardoor (redelijke) reiskosten heeft moeten maken, kunnen wij dat in overleg vergoeden.

Wat moet ik doen als de fiets beschadigd of gestolen is?

Mocht het gebeuren dat de gehuurde fiets niet naar behoren functioneert, neem dan z.s.m. contact met ons op zodat wij de fiets kunnen repareren/vervangen.

Ontstane schade aan de fiets of elektrische bakfiets tijdens de huurperiode is voor rekening van de huurder. Ook wanneer onderdelen en/of accessoires van de fiets verdwenen zijn, moeten we deze in rekening brengen.  Wanneer u verzekerd bent, kunt u de kosten verhalen op uw verzekeraar.

Wordt de gehuurde (bak)fiets gestolen, dan moet de dagwaarde van het gehuurde object betaald worden door de huurder wanneer de sleutel niet getoond kan worden. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Wat gebeurt er als ik mijn sleutel kwijt ben?

U kunt ons tussen 09:00 en 18:00 bellen (met uitzondering van de zondag). Wij brengen u dan een nieuwe huurfiets of monteren ter plekke een nieuw slot. Een kwijtgeraakte sleutel kost 15 euro. Wanneer u de sleutel terugvindt krijgt u 5 euro terug.

Ik wil graag fietsen huren voor een groep, bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of schoolreis. Hoe doe ik dat bij Edwin Fietsverhuur?

U kunt telefonisch (0636112931), per mail (info@edwinfietsverhuur.nl) of via het contactformulier contact met ons opnemen. Wij zullen dan uw specifieke wensen met u bespreken en sturen u een offerte. Wanneer u akkoord bent met de offerte, vragen wij u vooraf het bedrag over te maken. Annuleringsvoorwaarden, artikel 5 zijn hier van toepassing.

Kan ik de voorwaarden voor het huren van een fiets inzien?

Jazeker! Bekijk hier de huurvoorwaarden.

Krijg ik geld terug als ik de huur van mijn fiets annuleer?

Wanneer u voor de 14e dag voor aanvang van de dag van verhuur annuleert, krijgt u de volledige huursom teruggestort. Tussen de 14e en de 1e dag wordt 30% van de huursom ingehouden. Wanneer u minder dan 24 uur van tevoren annuleert wordt het volledige bedrag ingehouden. U kunt te allen tijde de reservering kosteloos verzetten.

Krijg ik geld terug als ik de fietsen minder lang huur als dat ik betaald heb?

Nee, helaas krijgt u geen geld terug als u de fietsen eerder inlevert. Omdat u de fiets voor een bepaald aantal dagen gereserveerd heeft, kunnen andere mensen deze fiets niet meer op tijd reserveren.

Hoe kan ik de huurperiode van de fietsen verlengen?

U kunt ons bellen en wij zullen de huurtermijn voor de fietsen voor u verlengen. Wij zullen u een tikkie op Whatsapp sturen voor de betaling.

Kan ik mijn reserveringsdatum nog wijzigen?

Ja, u kunt ten alle tijden de reserveringsdatum wijzigen. Neem hiervoor telefonisch contact op of per mail. Hier worden geen kosten voor in rekening gebracht.

Ik zou toch graag een andere fiets willen huren. Is dit mogelijk?

Dit is mogelijk zolang de fietsen op voorraad zijn. U kunt ons bellen en wij zullen kijken naar de mogelijkheden. Indien er prijsverschil is zullen wij dit met u verrekenen.

Ik ben buiten het gebied van de Veluwe (driehoek Apeldoorn, Arnhem, Ede) op vakantie maar zou toch graag fietsen willen huren bij Edwin Fietsverhuur. Is dit mogelijk?

Neemt u alstublieft telefonisch of via de mail contact met ons op en wij kijken wat we voor u kunnen doen.

Hoe ver kan ik met de Gazelle e-bike en de Urban Arrow fietsen?

De actieradius (de afstand die u kunt afleggen) van de Gazelle e-bike is rond de 70 km en van de Urban Arrow fietsen is ongeveer 50 km. Deze afstand hangt ook af van uw rijgedrag.Wanneer u op een van de twee rustige standen fietst (eco of tour), kunt u verder komen dan wanneer u op sport of turbo fietst.
U kunt altijd een lader meekrijgen tijdens het fietsen. Komt u onverhoopt toch zonder stroom te staan, dan kunt u ons het beste bellen. Wij zullen dan een geschikte oplossing vinden.

Op welke plekken op de Veluwe kan ik mijn gehuurde elektrische bakfiets of de e-bike opladen?

Op de website van fietsoplaadpunten.nl kunt u de oplaadpalen op de Veluwe vinden. Wij raden u aan om sowieso de lader mee te nemen wanneer u van plan bent om meer dan 50 km te fietsen met de elektrische bakfiets of de Gazelle e-bike.

Ik zou graag alvast voor mijn vakantie op de Veluwe volgend jaar een fiets willen reserveren. Is dit mogelijk?

Jazeker! Maak een keuze uit onze fietsen die wij verhuren en reserveer het alvast voor uw vakantie volgend jaar.

Hopelijk vind u deze vragen en antwoorden nuttig! Als u nog meer vragen hebt, stuur ons dan gerust een bericht of bel:  +31 (0)6 361 129 31